תפעולית
פתרונות
תפעול
פנסיוני

כל מה שצריך לדעת על קופת גמל

כל מה שצריך לדעת על קופת גמל

כל מה שצריך לדעת על קופת גמל

קופות גמל

חברות הביטוח, קרנות הפנסיה ובתי ההשקעות מציעים היום ללקוחותיהם מגוון עשיר של פתרונות פנסיוניים ואפיקי חסכון לשכירים ועצמאיים. אחד מאפיקי החיסכון היא קופת הגמל, אשר תחת הכותרת קופת גמל קיימים כמה סוגים של קופות גמל כגון: קרן השתלמות לשכירים ולעצמאיים, קופת גמל להשקעה, קופת גמל לתגמולים לשכירים ועצמאים ואפילו קופת גמל לדמי מחלה.

מה זה קופת גמל?

קופת גמל היא שם כולל לכמה סוגים של אפיקי חסכון לטוח קצר, בינוני או ארוך. בניגוד לביטוחי המנהלים וקרנות הפנסיה, קופת הגמל היא לרוב אינה תכנית עם רכיב ביטוחי, אלא מיועדת לחסכון בלבד. הכספים בקופות הגמל מנוהלים ע"י בית השקעות או חברת הביטוח, והחוסך בקרן מקבל את התשואה הכוללת של הקופה על פי החלק היחסי שלו בקופה. לעמית בקופות הגמל יש חשבון אישי המאפשר לו לדעת בכל עת מה סכום הכספים שנצברו בקופה עד כה, מעקב אחר ההפקדות החודשיות, מה גובה דמי הניהול הנגבים מדי חודש ומה היו התשואות והרווחים בקופה.קופת גמל לשכירים

החל משנת 2008 ובהתאם לצו ההרחבה לביטוח פנסיוני, חלה חובת הפקדה לחסכון פנסיוני לשכירים בחלוקה לחסכון פנסיוני והפרשה לפיצויים כאשר החובה היא על הפקדה של מינימום: 6% הפקדת עובד לתגמולים(חסכון לפרישה) 6.5% הפקדות מעביד לתגמולים(חסכון לפרישה) ו-6% נוספים לפחות לטובת פיצויים. קופות הגמל מציעות לחוסכים מגוון מסלולי השקעה לרוב ללא כיסוי ביטוחי וכל חוסך יכול לבחור לעצמו את רמת הסיכון, ואת האפיק בו הוא בוחר להשקיע את כספו.

קופת גמל לעצמאיים

מול צו ההרחבה לביטוח פנסיוני לשכירים, החל מתאריך 1/1/17 חל חוק הפקדות לפנסיה גם על בעלי עסק עצמאי, המחייב כל עצמאי להפקיד לקופה לקצבה (קרן פנסיה, קופת גמל, ביטוח מנהלים). המחשבה מאחורי החוק החדש הייתה, להבטיח גם לעצמאיים בטחון כלכלי לגיל הפרישה גם אם אין להם מעסיק הדואג להפקדות עבורם.
בניגוד לעמית שכיר המועסק בארגון הדואג להסדרת התנאים הסוציאליים ולהפקדה לקרן פנסיה או קופת גמל לשכירים, עמיתים בעלי עסק מפקידים לבדם במסגרת קופת גמל לעצמאיים. ההפקדה החודשית במקרה של עמית עצמאי, מתבצעת באמצעות הוראת קבע או העברת כספים ישירות מחשבון הבנק הפרטי של העמית, בניגוד לקופת הגמל לשכירים בה הסכומים מופקדים מתוך השכר החודשי, ומועברים ישירות מהמעסיק אל הגוף המנהל את קופת הגמל של העובד. הטבות המס לעמית בקופת גמל לעצמאיים היא יתרון בולט בין אפיקי החיסכון המוצעים כיום לעצמאיים ובעלי עסקים.

תקרת הפקדות והטבות מס בקופת גמל לעצמאיים

עמית עצמאי מפקיד לקופת הגמל לעצמאיים זכאי להטבת עד 16.5% מסך ההכנסה השנתית שלו לא יותר מתקרה של 206,400 ₪ כלומר 34,056 ₪ בהפקדה לחסכון. עצמאיים אשר ינצלו את התקרה המקסימלית להפקדה שנתית, יוכלו ליהנות משני סוגי הטבות, זיכוי מס וניכוי מס. זיכוי מס בסך בגובה של 35% בגין ההפקדות המוכרות לצורכי מס שהן 5.5% מסך ההכנסות השנתיות עד תקרה של 11,352 ₪. ניכוי מס פירושו, הקטנת סכום ההכנסה החייב במס, וניכוי מס בהתאם למדרגת המס שלכם, עבור ההפקדות המוכרות לניכוי העומדות על 11% מסך ההפקדה השנתית עד תקרה של 22,704 ₪.כמו כן השכר החייב בתשלום לביטוח לאומי יקטן בהתאם.

העצמאי זכאי גם להפקיד לקרן השלמות 4.5% מהכנסתו (עד גובה של 251,000 הכנסה שנתית) ולזכות בהטבת מס. חשוב לדעת כי הפקדה תיקרה שנתית 18,270 ₪ מאפשרת גם פטור ממס ריווחי הון במועד המשיכה לכן עצמאים רבים מפקידים סכום זה ללא התחשבות בהטבת המס לה הם זכאים בגין הכנסותיהם.

תחשבו קדימה-מדוע לא מומלץ למשוך כספים מקופת הגמל

רגע לפני שמושכים כספים מקופת גמל, חשוב לזכור, החוק המחייב להפקיד מדי חודש כספים לגיל הפרישה נועד כדי לעודד את אזרחי המדינה לחסוך כספים לגיל הפרישה כדי שנוכל להבטיח לעצמנו בטחון כלכלי לימי הגמלאות. גם אם ימי הפנסיה שלנו נראים רחוקים מאוד, ככל שתוחלת החיים שלנו עולה כך גדל הצורך שלנו בקצבה חודשית למשך תקופה ארוכה יותר, מה שהופך את משיכת הכספים מקופת הגמל טרם המועד, לפגיעה ממשית בגובה החיסכון המצטבר שלנו וכמובן בגובה הקצבה החודשית.
על מנת לבחור לעצמכם את תכנית החיסכון וקופת הגמל המתאימה ביותר לצרכים שלכם ושל בני המשפחה, יש לעשות זאת בליווי מקצועי בלבד.

שתף :